martes, 15 de octubre de 2013

CEIP CAN CANTÓ


El CEIP Can Cantó d’Eivissa és un clar exemple de la implantació de l’aplicació de les TIC als centres educatius.

En aquest centre s’han incorporat les darreres tecnologies amb la finalitat que els seus alumnes s’engresquin a l’hora de començar a familiaritzar-se amb elles, ja que considera que aquesta és una de les millors maneres d’arribar a fer un ús correcte de les TIC a les aules.

Els mestres hem de ser conscients de la velocitat en que van avançant les tecnologies, per això hem de tenir en compte la importància que té el fet de posar aquestes eines a la disposició dels nostres alumnes des de ben petits.

El fet de poder aprendre a encendre i apagar l’ordinador, d’arribar a saber emprar o a anomenar el ratolí i d’iniciar-se en el ús del teclat, és una cosa que els molta il·lusió, sobre tot si tenen germans més grans, és llavors quan la seva ànsia, les seves inquietuds  per conèixer tot allò fora del que és quotidià va augmentant, agafant força i així, poc a poc i sense adonar-se, es van iniciant en el món de la informàtica.

A més a més, també estic totalment d’acord en què per introduir a l’alumnat en l’ús de les noves tecnologies és necessari que el professorat tingui uns coneixements bàsics per respondre a les seves demandes , a les seves necessitats, fent cursos de formació i reciclant-se contínuament. D’altre manera difícilment els infants arribaran a aconseguir aquests nous aprenentatges.

Aquesta escola, com a conseqüència dels escassos recursos que tenen la gran majoria dels centres educatius, fa tota mena de estratègies per aconseguir que  els seus alumnes puguin tenir contacte, uns quants cops per setmana, amb les noves tecnologies. I això té molt de mèrit, ja que no sempre es fa possible. I ho treballen fent desdoblaments de grups, individualment, per parelles o per grup amb el fi que tots els alumnes tinguin l’oportunitat de gaudir de les aprenentatges innovadors que ofereixen les noves tecnologies.

Per acabar cal dir que el CEIP Can Cantó demostra ser un centre on es treballa amb i pels interessos dels seus alumnes. On els mestres tenen una gran capacitat per adaptar-se a les noves tecnologies, a més de demostrar tenir una gran responsabilitat i on els alumnes aprenen a manejar les TIC des de ben petits, la qual cosa els permetrà en un futur tenir un millor contacte amb aquestes eines tan necessàries en el món que els ha tocat viure.  

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario