domingo, 20 de octubre de 2013


ELS DRETS D’AUTOR I LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL A INTERNET PER EDUCACIÓ

 

La lectura d’aquest article de Miguel Ángel Suvires García i Santiago Ruiz Galacho m’ha fet reflexionar sobre un aspecte que generalment no tenim gairebé en compte la majoria dels usuaris de les xarxes. Es tracta de la protecció dels drets d’autor i la propietat intel·lectual. Cal dir que de cada vegada ens costa menys entrar a internet, a conseqüència de la revolució i del gran impacte social que ha causat durant les darreres dècades, a l’hora de cercar informació, d’entrar a consultar un blog, etc, però crec que no som realment conscients del fet que allò significa, ja que amb el que menys ens fixem és en qui ha estat la persona o grup de persones que ho han creat, es a dir, qui hi ha darrera de tota aquella informació.

Per altra banda, penso que tot allò que hi trobem a la xarxa és públic però, així i tot, no deixa de ser necessariament lliure, per tant, nosaltres com cercadors no podem, baix cap concepte, fer-nos propietaris de l’obra que estaiem cercant, ja que considero que seria una falta de respecte cap als seus drets i, així com al seu creador o creadors.

Aquest problema també es trasllada a les aules on molts de docents transmeten , bé per manca de informació o insconscientment, uns coneixements als seus alumnes sense tenir en compte quin és el seu origen. Considero que depèn de nosaltres, en primer lloc, saber utilitzar aquests recursos per després poder aplicar-los a l’aula i, sobre tot, saber fer-ho segons dicta la llei.

Això és tot, de moment.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario